Top 5 beste fitnessmaaltijden

De top 5 beste fitnessmaaltijden

Lekkere variaties op kip, rijs en broccoli

Kip, rijst en broccoli, dat is het beste. Toch? Maar wat als ik dat helemaal niet lekker vind? Dan bieden wij je in dit artikel 5 alternatieven aan. Hier de top 5 beste fitnessmaaltijden die minstens net zo lekker en goed zijn als de traditionele kip, rijst en broccoli. Mocht je een keer op zoek zijn naar iets anders!

In de (fanatieke) sportwereld hoor je heel vaak mensen over de kip, rijst en broccoli maaltijd. Het is een soort synoniem geworden voor een afgetraind lichaam hebben. Hierbij denkt men al gauw dat je dat alleen kan behalen als de helft van je maaltijden uit kip, rijst en broccoli bestaan. Niks is minder waar, gelukkig zijn er anno 2021 een hele hoop andere, lekkere alternatieven te vinden. Zolang deze bestaan uit eiwitten, koolhydraten en vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft na het sporten.

Voedingswaarden aanvullen

Na het sporten heeft je lichaam namelijk behoefte aan het aanvullen van hetgeen wat je zojuist hebt verbrand om je spieren zo snel mogelijk en zo goed mogelijk te herstellen. Het is namelijk belangrijk om na een zware training te zorgen dat je energie behoeften weer aangevuld worden, dat je beschadigde spierweefsel hersteld wordt en dat er eiwitsynthese op gang wordt gebracht. Deze maaltijd kan het beste bestaan uit koolhydraten, eiwitten en vitaminen en mineralen. Daarnaast draagt het eten van gezond eten bij aan het behalen van je doelen. 

Waaorm kip, rijst en broccoli?

Als we even terugkomen op de meeste bekende maaltijd, kip-rijst-broccoli, dan bevat deze alle belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Je hebt namelijk proteïne nodig, de kip dus. Deze bevat per 100 gram wel 23 gram aan proteïne. Koolhydraten in de vorm van rijst en daarnaast broccoli voor de vitaminen en mineralen. Dus het klopt dat dit inderdaad een geliefde maaltijd is in de sportwereld, maar wat als je dit helemaal niet lekker of misschien zelfs saai vind? Dan lees je hier de top 5 beste fitnessmaaltijden.

De top 5 beste en lekkerste fitnessmaaltijden variaties

Hiervoor kun je verschillende maaltijden eten, zolang deze maar bestaan uit proteïne, vitaminen en mineralen en koolhydraten. Hieronder daarom een aantal lekkere en gezonden variaties in de vorm van de top 5 beste fitnessmaaltijden:

  1. Pasta zalm met broccoli 
  2. Rode curry met kip en wokgroenten
  3. Hamburger met boontjes en zoete aardappel
  4. Kipfilet met sperziebonen in ketjapsaus
  5. Burrito rundergehakt, rijst en groente

Liever vegetarisch?

Wil je liever vegetarisch eten? Kies dan voor een eiwitrijke variatie als vleesvervanger zoals bijvoorbeeld tofu, tempeh, of een kant-en-klare vleesvervanger voor in de pan van de supermarkt (handig als je net zo als ik niet van koken houdt). Kijk daarnaast ook eens in deze lijst of je hier een eiwitrijk product ziet waarmee je vlees kunt vervangen of die je zelfs nog kunt toevoegen aan je maaltijd!

Deze top 5 beste fitnessmaaltijden zijn minder standaard dan de standaard kip-groente-rijst maaltijd maar minstens net zo voedzaam. Voeg je er nog 1 maaltijd aan toe dan heb je 7 dagen een gezonde, eiwitrijke maaltijd welke bijdraagt aan het behalen van jouw sport doelen. Daarnaast kun je met bovenstaande gerechten lekker variëren door een andere vorm van koolhydraten te kiezen bijvoorbeeld of een andere soort groente!

Geef een reactie