Je bekijkt nu Thuis trainen? Volg dit full body schema voor thuis!

Thuis trainen? Volg dit full body schema voor thuis!

Zijn de sportscholen gesloten en wil je thuis trainen? Een 3 daags full body schema voor thuis is een goede basis om aan je fitheid te werken. Hierbij train je drie dagen in de week alle spiergroepen.  

Waarom een full body schema voor thuis?

Bij het samenstellen van een goed trainingsschema moet je rekening houden met volume, frequentie en intensiteit. Wanneer dit goed in een trainingsschema is verwerkt zal je meer resultaat met dat schema gaan behalen. Zo wil je bijvoorbeeld elke spiergroep minimaal twee keer in de week trainen, op deze manier maak je goed gebruik van supercompensatie. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste volume te hanteren. Onderzoekers hebben aangetoond dat 10 – 20 werksets per spiergroep per week een goede richtlijn is. Meer dan 20 werksets per spiergroep per week gaat niet perse leiden tot meer resultaat. Met drie trainingsdagen in de week kun je naar onze mening het beste kiezen voor een full body trainingsschema. Hierin kunnen namelijk alle richtlijnen voor een goed trainingsschema verwerkt worden. Wanneer je thuis traint en weinig gewicht tot je beschikking hebt is belangrijk om toch een zwaar impuls aan je spieren te geven. Dit kun je onder andere doen door het aantal herhalingen te verhogen, het tempo van de herhalingen te verlagen of de rust te verlagen. Het gebruik van weerstandsband is een goede methode om een zware trainingsprikkel aan je spieren te geven. Het enige wat je nodig hebt een dit trainingsschema is dan ook een weerstandsband.
 
Je trainingsweek zou er als volgt uit kunnen zien:
Maandag: Full body 1
Dinsdag: Rust
Woensdag: Full body 2
Donderdag: Rust
Vrijdag: Full body 3
Zaterdag: Rust
Zondag: Rust
 

Download hier je gratis full body schema voor thuis!

Wij hebben een full body schema voor thuis ontwikkeld die aan alle richtlijnen van een goed trainingsschema voldoet. Dit trainingsschema is samengesteld om fit te blijven in tijden van quarantaine, wanneer je geen gebruik kunt maken van een sportschool. Download hier je gratis full body schema voor thuis! 👇

Gratis full body schema voor thuis

🏡 Voor thuis
3️⃣  3 trainingsdagen
💸 Volledig gratis!

Download direct je gratis trainingsschema! Je hoeft niet te wachten en kunt direct aan de slag.