Je bekijkt nu Push Pull Legs schema, de beste keuze voor 6 trainingsdagen?

Push Pull Legs schema, de beste keuze voor 6 trainingsdagen?

Wil je 6 keer in de week trainen en weet je niet welk trainingsschema je het best kunt gebruiken? Een push pull legs schema past perfect bij 6 trainingsdagen. Bij een push pull legs schema train je alle spiergroepen 2 keer in de week, verspreid over 3 trainingsdagen. Je trainingsweek ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Maandag: Push training 1 (borst, schouders & triceps)
Dinsdag: Pull training 1 (rug, achterkant schouders & biceps)
Woensdag: Legs & abs training 1 (quadriceps, hamstrings, billen, kuiten & buikspieren)
Donderdag: Push training 2 (borst, schouders & triceps)
Vrijdag: Pull training 2 (rug, achterkant schouders & biceps)
Zaterdag: Legs & abs training 2 (quadriceps, hamstrings, billen, kuiten & buikspieren)
Zondag: Rust

Waarom is een push pull legs schema de beste keuze voor 6 trainingsdagen?

Bij het samenstellen van een goed trainingsschema moet je rekening houden met volume, frequentie en intensiteit. Wanneer dit goed in een trainingsschema is verwerkt zal je meer resultaat met dat schema gaan behalen. Zo wil je bijvoorbeeld elke spiergroep minimaal twee keer in de week trainen, op deze manier maak je goed gebruik van supercompensatie. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste volume te hanteren. Onderzoekers hebben aangetoond dat 10 – 20 werksets per spiergroep per week een goede richtlijn is. Meer dan 20 werksets per spiergroep per week gaat niet perse leiden tot meer resultaat. Met zes trainingsdagen in de week kun je naar onze mening het beste kiezen voor een push pull legs schema. Hierin kunnen namelijk alle richtlijnen voor een goed trainingsschema verwerkt worden. Dit schema is met name geschikt voor fanatieke sporters die de weg in de sportschool al weten te vinden. Begin je net en ben je niet gewent om vaak naar de sportschool te gaan? Wij raden dan aan om eerst te beginnen met een periode waarin je structureel 4 keer in de week naar de sportschool gaat. In dat geval kun je beter kiezen voor een upper lower split.
 

Download hier je gratis push pull legs schema!

Wij hebben een push pull legs schema ontwikkeld die aan alle richtlijnen van een goed trainingsschema voldoet. Dit trainingsschema is samengesteld met als doel om spiermassa op te bouwen, maar kan daarmee ook gebruikt worden als je wilt afvallen. Download hier je gratis trainingsschema! 👇

Gratis Push / Pull / Legs schema

💪 Voor meer spiermassa
6️⃣ 6 trainingsdagen
💸 Volledig gratis!

Download direct je gratis trainingsschema! Je hoeft niet te wachten en kunt direct aan de slag.