Je bekijkt nu Powerlift Schoenen, waarom moet je ze gebruiken?

Powerlift Schoenen, waarom moet je ze gebruiken?

Powerlift Schoenen zijn erg handig als je veel squat, deadlift of andere compound oefeningen doet. Een powerlift schoen is een speciale fitnessschoen voor powerlifters waarbij de zool erg stevig is en de hak verhoogd zodat je makkelijk bij de grond kunt komen. Door middel van een powerliftschoen kun je dieper squaten en sta je steviger op de vloer. Doe je niet aan powerlifting? In dit artikel lees je waarom powerliftschoenen als nog in je sporttas horen. 

Wat zijn powerliftschoenen?

Powerliftschoenen zijn speciaal ontworpen schoenen voor krachttraining. De schoenen zijn erg stevig en hebben een sterke goede zool. Daarnaast zijn powerliftschoenen vaak verkrijgbaar in een verhoogde hak waardoor je oefeningen makkelijker op de juiste manier kan uitvoeren. Een powerliftschoen zorgt voor een stevigere balans, een betere techniek en beschermt je voet tegen blessures. Er zijn verschillende type powerliftschoenen verkrijgbaar voor zowel als dames als heren. Het type schoen hangt af van een aantal lichaamseigen factoren zoals lichaamsbouw, persoonlijke voorkeur/ smaak, grote en breedte van de voeten en tot slot de gebruikersdoeleinden.

Is er een verschil tussen powerliftschoenen dames en powerliftschoenen heren?

Er is weinig verschil tussen powerliftschoenen voor dames en heren. De juiste keuze voor schoen hangt af van je eigen lichamelijke bouw en voorkeuren. De verschillen liggen hem met name in de breedte en grootte van de powerliftschoen. De damesschoenen zijn iets minder breed en natuurlijk verkrijgbaar in kleinere maten dan powerliftschoenen voor mannen. Het type powerliftschoen is dus vaak persoonlijke voorkeur. Heb je weinig enkelflexibiliteit? Kies dan voor een powerliftschoen met een grotere hak. Heb je een grote enkel flexibiliteit? Kies dan voor een plattere hak. Daarnaast is de stijfheid van een powerliftschoen ook relevant. Hou je van bewegingsvrijheid? kies dan voor een minder stijve schoen!

Welke voordelen heeft het gebruik van powerliftschoenen?

Bescherming: Je sport vaak in een sportschool waar je gebruik maakt van zware gewichten. Een powerliftschoen is vaak robuust en kan je voet beter beschermen tegen vallende voorwerpen. Daarnaast is een powerliftschoen erg stijf wat er voor zorgt dat je enkelgewricht verstevigd wordt.

Stabiliteit: Door de stijfheid en harde zool sta je gegarandeerd stevig op de grond. Dit maakt het mogelijk om je stabiliteit beter te houden tijdens zware lifts.

Lichaamshouding & Flexibiliteit: Door de verhoogde hak heb je minder flexibiliteit nodig waardoor je houding verbeterd. Je kniegewricht kan meer naar voren en je enkelgewricht wordt minder gebruikt waardoor je dieper kan squaten of de barbel beter kan vastpakken (deadlift).  Verder zorgt het ervoor dat je onderrug ook in een betere positie blijft.

Kracht genererenNatuurlijk is één van de belangrijkste voordelen van powerliftschoen dat je meer kracht kan genereren. Althans, de kracht die kunt genereren wordt beter benut. Dit heeft te maken met de bar-path. De bar-path is weg die een barbell neemt om een oefening uit te voeren. Door de verbeterde positie in het lichaam kan de barbell in veel gevallen rechter naar beneden waardoor de bar-path kleiner en meer stabiel wordt.

Wat zijn de beste powerliftschoenen?

De Adidas powerliftschoen is misschien wel één van bekendste type schoen op de markt. Deze schoenen bieden een goede conform en stevigheid rondom het enkelgewricht. Ze hebben een lichte hak waardoor deze voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. In de zool zit een materiaal waardoor je goed stabiel in de schoen komt te zitten en de zool is van een erg hard materiaal. De schoen omhulsen is van duurzaam materiaal waardoor die erg langzaam slijt. De Adidas powerliftschoen heeft een erg goede prijs/ kwaliteit verhouding en is voor veel mensen goed betaalbaar. Voor meer informatie bezoek de website van Adidas!

Nike Romaleos is de powerliftschoen van Nike. Een super duurzame en stevige powerliftschoen met een hoge hak verkrijgbaar in verschillende designs. Door de hoge hak is dit de perfecte powerliftschoen voor sporters met verminderde enkel flexibiliteit. De Nike Romaleos 4 is ontworpen voor kracht en stabiliteit en heeft een ondersteunende middenzool en een brede, platte buitenzool. Verstelbare bandjes bij de middenvoet zorgen dat je voet goed blijft zitten tijdens je meest intensieve work-outs. Voor meer informatie bezoek de website van Nike!

Je ziet ze niet vaak, maar dat betekent niet dat het één van de fijnste schoenen is om in te liften. De Reebok Powerliftschoen heeft een hoge hak en brede zool. De legacy lifter schoen is verkrijgbaar in 1 kleur voor dames en heren. De prijs is wat aan de hoge kant in vergelijking met de Adidas Powerlifter schoen. Voor meer informatie bezoek de website van Reebok!

 

Conclusie!

Een powerliftschoen kan voor veel mensen de juiste keus zijn. Ben je een powerlifter? Dan zul je absoluut gebruik moeten maken van powerliftschoenen. Ben je een reguliere fitnessfanaat dan hebben powerliftschoenen zeker een plek binnen de training. Powerliftschoenen maken het namelijk mogelijk met een betere vorm aan krachttraining te doen. Welke powerliftschoen het beste bij jou past kunnen we je niet vertellen. Dit komt met name door je eigen voorkeuren en lichaamsbouw. Je zult hiermee moeten experimenteren. 

Geef een reactie