Je bekijkt nu Landmine Training, de top 5 beste oefeningen!
Landmine training

Landmine Training, de top 5 beste oefeningen!

Landmine training, je hebt er vast eens van gehoord en met een landmine getraind. Misschien is het wel één van de meest onderschatte fitnessapparaat in de sportschool. Een landmine is houder waar je een barbell in kunt plaatsen, door het gebruik van een landmine zet je de barbell vast aan de grond waardoor je één zijde van de barbell kunt gebruiken. Lees snel verder welke oefeningen jij kan doen met de landmine!

Wat is landmine training en waarom zou je er mee trainen?

De landmine is een effectieve krachttraining tool om je gehele lichaam mee te trainen, de variatie in oefeningen is ernorm. Trainen met een landmine maakt het mogelijk je training te differentiëren, te trainen in verschillende hoeken/ graden en gemakkelijk meer belasting toe te voegen. Daarnaast speelt stabiliteit een grote rol in het trainen met een landmine. De meest populaire oefeningen zijn Landmine Row en Landmine Press. Hieronder staan onze top 5 landmine oefeningen, heb jij ze al geprobeerd?

Landmine training

1. Landmine shoulderpress,  een echte schouder killer!

Landmine shoulderpess kan zowel staand als op knieën worden uitgevoerd. Deze oefeningen is uitermate geschikt voor een beginner omdat het een sporter leert je ellebogen dichtbij het lichaam te houden en je meerdere spiergroepen tegelijk traint. Daarnaast is het een oefening voor gevorderden om variatie toe te voegen aan verschillende trainingsroutines.

2. Landmine Front Squat, Work the Quads like...

De landmine front squat geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier frontquats uit te voeren. Met deze oefening komt de nadruk meer op de voorkant van je benen (quadriceps) te liggen. De landmine front squat is geschikt voor zowel beginners als gevorderen, laat je quads lekker branden!

3. Landmine One-Arm Bent-Over Row (Meadow’s Row), een unieke hoek om je rug mee te trainen.

Wauw, Wil je een alternatief om je rug goed aan te pakken? Kies dan voor een one arm bent over landmine row. Door de unieke beweging van de barbell kun je de rug op een unieke manier trainen, daarnaast is het een goede manier om de binnenste rug spieren te trainen.

4. Half-Kneeling One-Arm Landmine Press, focus en nog meer focus op je schouders en borstspieren.

Landmine training

De one arm landpress is een echte shoulder killer. Dit is een oefening om je schouders of de bovenkant van je borst mee aan te pakken. Voer je de oefening uit met een rechte houding? Dan train je schouders. Druk je de borst omhoog waardoor je onderrug hol komt te staan? Dan train je de bovenkant van de borst meer. Een leuke oefening om je workout mee af te sluiten en nog even een maximale spierpomp te krijgen.

5. Half-Kneeling Landmine Trunk Twist. Een compound oefening voor je core spieren..

Je core spieren trainen is erg belangrijk, dat weet toch iedereen? Je ziet vaak crunches en side raises voorbij komen, maar eigenlijk nooit een echte compound core killer. Implementeer deze oefening in je routine om je buikspieren maximaal aan te spreken, je pakt zowel de zijkant als middelste corespieren met deze oefening.

Een laatste paar tips & tricks!

Iedereen weet dat eentonige trainingen saai kunnen worden, Daarnaast is het goed om je trainingsroutine om en toe om te gooien. Gebruik bij het trainen met een landmine altijd kleinere schijven om de range of motion zo groot mogelijk te houden en varieër in de grepen die je gebruikt. Zoek naar verschillende oefeningen en doe zelf ervaring op om je favoriete landmine oefeningen te vinden. De bovenstaande oefeningen zijn leuke en goede alternatieven om je trainingsroutine leuker en effectiever te maken. Er bestaan natuurlijk nog veel meer landmine oefeningen, Wil je meer inspiratie opdoen over het trainen met een landmine? Bekijk dan de volgende video over landmine training of vraag een van onze trainers op de club!

Landmine training

Geef een reactie