Je bekijkt nu Hoeveel water je moet drinken?

Hoeveel water je moet drinken?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Voeding

Hoeveel water moet je drinken per dag? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt, niet alleen door de sportschoolbezoeker, maar door de bevolking in het algemeen. Vaak steken mensen veel tijd, moeite en geld om ervoor te zorgen dat ze het juiste voedsel op het juiste moment binnenkrijgen. Daarnaast houden ze zich stikt aan hun strakke trainingsschema en nemen zo’n beetje alle supplementen die er bestaan. Het kan gemakkelijke worden vergeten hoe belangrijk het eigenlijk is om elke dag voldoende water te drinken. Voldoende water ondersteund niet alleen jouw fitness doelen, maar zorgt ervoor dat je lichaam goed blijft werken en hierdoor voel je je goed. 

waarvoor moet je water drinken?

Ons lichaam bestaat voor maximaal 60% uit water. Water is nodig voor bijna elk fysiologisch proces dat ons lichaam elke seconde uitvoert! Het zou onmogelijk zijn om te ademen, giftige stoffen te verwijderen, een goede bloedstroom te behouden, de lichaamstemperatuur te reguleren en de gewrichten te beschermen zonder voldoende water. Onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs het kleinste beetje uitdroging van invloed kan zijn op iemands vermogen om gewicht te verliezen, spieren te ontwikkelen en fysieke prestaties te leveren. Sport je veel? Dan is het van bijzonder belang om je waterinname onder controle te houden, dit komt omdat je meer zweet en hierdoor een groter gedeelte van je lichaamsvocht verliest.

Het is moeilijk om te bepalen hoeveel water je precies moet drinken, het is namelijk van veel factoren afhankelijk. De hoeveelheid water die je moet drinken wordt onder andere bepaald door je lichaamsgewicht, voedsel dat je eet (hoeveelheid & soort), supplementen die je gebruikt, het klimaat waarin je bent, je fysieke activiteiten en je natriuminname.

Wij raden aan om te leren herkennen wanneer je lichaam niet voldoende water binnenkrijgt. Als je voortdurend uitdroging vermijdt, voorziet u uw lichaam van voldoende water! Er is een eenvoudige manier om te bepalen of het niveau van je lichaamsvocht voldoende is: controleer de kleur van je urine! Als de kleur van je urine niet transparant is, neem je niet genoeg water in om je algemene gezondheid, welzijn en fitness doelen te ondersteunen. Let dus niet alleen op wat er in je lichaam gaat, maar ook op wat eruit komt! Blijf jezelf hydrateren om ervoor te zorgen dat je urine helder van kleur blijft.

We raden aan om altijd een waterfles mee te nemen. Een andere eenvoudige truc is om uur intervallen op je drinkfles te markeren om je eraan te herinneren om elk uur van de dag water te drinken. Dus daag jezelf vandaag nog uit! Verhoog je waterinname om ervoor te zorgen dat je lichaam te allen tijde goed gehydrateerd is en voel het verschil!

Waterinname inname berekenen

Met deze calculator bereken je hoeveel water je moet je drinken met dag! Hoeveel water je moet drinken is zoals eerder benoemd van veel factoren afhankelijk. Dit is slecht een indicatie, maar is wel een goede indicatie om te zien of je op de juiste weg bent!

Bereken je water inname

require
require
require
require
 

You should drink ...... of water per day