Je bekijkt nu Hoe is het gesteld met de kennis over fitness?

Hoe is het gesteld met de kennis over fitness?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Fitness

In samenwerking met MensHealth heeft JayJay Boske een fitness documentaire gemaakt. Hoe is het eigenlijk gesteld met de kennis over fitness in het algemeen? In deze documentaire probeerd Jay Jay Boske antwoord te krijgen op deze vraag.

Het bekijken van de documentaire “Day1: terug naar de basis” zet je aan het denken over hoe de fitnesswereld vandaag de dag in elkaar zit. Welke invloed heeft social media, hoe is het gesteld met de algemene kennis over fitness en wat speelt er onder jongeren? Deze documentaire bevestigd veel zaken die wij als personal trainers ook zien.

Fitness kennis vinden op het internet?

Social media platforms brengen het risico met zich mee dat er verkeerde informatie wordt verspreid. S Met social media kanalen zoals youTube, instagram en facebook kan een grote doelgroep bereikt worden en springen veel ongediplomeerde fitnessfanaten in op deze trend. Het doel om zo snel mogelijk zoveel mogelijk views en volgers te krijgen, niet om de juiste informatie te verstrekken.

Vaak wordt er een onrealistisch beeld afgegeven in trainingsvideo’s en proberen beginnende sporters zich te wagen aan complexe en zware schema’s of oefeningen.Omdat deze schema’s vaak niet voldoen aan de eisen waar een correct schema aan moet voldoen is er een grote kans op het krijgen van blessure’s. Om deze reden hebben wij voor jou een aantal betrouwbare fitness bronnen opgesomd die goede informatie delen.

Jeff Nippard
Deze YouTube influencer met ruim 1,7 mln. Abonnees onderbouwt zijn video’s met wetenschappelijke artikelen. Jeff Nippard besteed ook veel tijd aan het toelichten en laten zien van oefeningen en legt duidelijk de aandachtspunten uit.

ATHLEAN-X – Jeff Cavaliere
Deze fysiotherapeut en krachttrainer combineert beide expertises in zijn YouTube video’s. Door zijn spieren te tekeningen op zijn lichaam geeft deze YouTuber een duidelijk beeld van hoe de spier beweegt bij bepaalde oefeningen.

Jeremy Ethier
Deze personal trainer en beweegspecialist maakt met gebruik van wetenschappelijke artikel video’s over training en voeding.

Wie is er nou eigenlijk verantwoordelijk voor het gebrek aan kennis?

Kijkende naar de opvoeding is het de taak aan de ouders om hun kinderen te informeren over een ‘gezonde leefstijl’. Dit begint door de kinderen een gezond broodtrommeltje mee naar school te geven en te zorgen dat er gevarieerd gegeten wordt tijdens het avondeten. Naast ouders zou het ook de taak zijn aan scholen om hun leerlingen les te geven in voeding en beweging. Het huidige onderwijs systeem is opgebouwd uit vakken zoals economie, aardrijkskunde en geschiedenis, les over een gezonde leefstijl vinden we nergens terug.

Door deze leegte in ons onderwijssysteem gaan kinderen vaak zelf op zoek naar informatie. Een veelal gemaakte fout is dat kinderen niet weten waar ze op moeten letten bij het zoeken naar correcte informatie die voor hun te begrijpen valt. Ze belanden dan in een commerciële wereld waarin er wordt gekeken naar geld en cijfers en waar het begrip ‘gezond’ eigenlijk wegvalt. Voor betrouwbare kennis adviseren wij jou om te informeren bij gecertificeerde mensen bij jou in de omgeving. Loop bijvoorbeeld eens een sportschool binnen en vraag een fitnessinstructeur of personal trainer om advies en informatie. Laat bijvoorbeeld ook eens dat ene YouTube filmpje zien en vraag wat een fitnessinstructeur of personal trainer daarvan vindt. Wees niet bang om vragen te stellen, op deze manier kan jij jezelf voorzien van correcte informatie. 

Heb jij vragen over fitness of voeding? Loop binnen bij Push & Pull Fitness of stel je vraag via whatsapp!