Je bekijkt nu Het beste trainingsschema voor vrouwen? Benen, billen & buik!

Het beste trainingsschema voor vrouwen? Benen, billen & buik!

Doelgericht trainen is belangrijk en daar moet je trainingsschema op worden afgestemd. Veel vrouwen willen graag de benen, billen & buikspieren meer ontwikkelen dan het bovenlichaam. Het is dan belangrijk om in het trainingsschema meer aandacht aan deze spiergroepen te besteden. 

Wil je 3 keer in de week trainen en weet je niet welk trainingsschema voor vrouwen je het best kunt gebruiken? Een full body trainingsschema voor vrouwen past perfect bij 3 trainingsdagen. Hierbij train je 3 keer in de week alle spiergroepen, in dit geval met de focus op de beenspieren, bilspieren en buikspieren. Je trainingsweek ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Maandag: Full body 1
Dinsdag: Rust
Woensdag: Full body 2
Donderdag: Rust
Vrijdag: Full body 3
Zaterdag: Rust
Zondag: Rust

Waarom 3 keer full body in een trainingsschema voor vrouwen?

Bij het samenstellen van een goed trainingsschema moet je rekening houden met volume, frequentie en intensiteit. Wanneer dit goed in een trainingsschema is verwerkt zal je meer resultaat met dat schema gaan behalen. Zo wil je bijvoorbeeld elke spiergroep minimaal twee keer in de week trainen, op deze manier maak je goed gebruik van supercompensatie. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste volume te hanteren. Onderzoekers hebben aangetoond dat 10 – 20 werksets per spiergroep per week een goede richtlijn is. Meer dan 20 werksets per spiergroep per week gaat niet perse leiden tot meer resultaat. Dit hangt natuurlijk samen met de intensiteit waarop je traint. Met 3 trainingsdagen in de week kun je naar onze mening het beste kiezen voor een full body trainingsschema.
 

Download hier je gratis trainingsschema voor vrouwen!

Wij hebben een trainingsschema voor vrouwen ontwikkeld die aan alle richtlijnen van een goed trainingsschema voldoet. Dit trainingsschema is samengesteld met als doel om spiermassa op te bouwen met de focus op benen, billen & buik. Je kunt dit trainingsschema ook prima gebruiken als je wilt afvallen. Download hier je gratis trainingsschema! 👇

Gratis upper lower split schema

🍑 Legs, glutes & abs gefocused
3️⃣ 3 trainingen
💸 Volledig gratis!

Download direct je gratis trainingsschema voor vrouwen! Je hoeft niet te wachten en kunt direct aan de slag.

Geef een reactie