Fysiotherapie Groningen

Op zoek naar fysiotherapie in het centrum van Groningen met expertise in sportrevalidatie, krachttraining & Powerlifting? Invincible Physio van Martijn Heidemans helpt jou bij het oplossen van sportblessures en andere lichamelijke klachten! 

Invincible Physio

Bij Invincible geloven wij in de kracht en het aanpassingsvermogen van het menselijk lichaam. Onze visie is om uw klacht altijd samen te zien met uw beperkingen en leefstijl. Door een zorgvuldig intake en onderzoek te doen wordt gekeken naar de anatomische, psychologische, biomechanische en medische tekortkomingen.
Door onze jarenlange ervaring als coach in de (inter)nationale krachtsportwereld en verdieping in de biomechanische spier-skeletstelsel van het lichaam lossen we uw klachten op en leren we u de achtergrond hiervan zodat u zonder klachten uw activiteiten kan hervatten. Met het vinden van de juiste aanpassingen zullen uw klachten grotendeels beperkt kunnen worden of volledig verdwijnen.

Specialisaties

✅ Spier- & Pees Problemen

✅ Nek- & Rug klachten

✅ Dry needling (triggerpoints)

✅ Mulligan Manuele therapie

✅ Sportrevalidatie

✅ Krachttraining screening

✅ Powerlifting/gewichtheffen

✅ Taping

Onze Behandel Methodes uitgelegd

Manuele therapie (Mulligan)

Bij het denken aan manuele therapie denken veel mensen aan het “loskraken” van gewrichten. Maar dit is niet het enige wat manuele therapie inhoudt. Een therapeut die manuele therapie verzorgd gebruikt hands-on technieken om gewrichten beter te laten sporen. Hiervoor zijn meerdere methodes. Volgens het concept van Mulligan kunnen gewrichten op een pijnloze en vriendelijkere manier los gemobiliseerd worden met verbazingwekkende effecten. Contact met de patiënt staat centraal en de techniek moet altijd pijnvrij zijn. Voor het lange termijneffect wordt vaak nog een tape aangelegd om de gewrichtsmobilisatie van langere duur te voorzien. Ook kan in sommige gevallen bij de patiënt “self-treatment” worden aangeleerd, waardoor de kans op terugkerende klachten erg klein is.  Deze unieke manier van behandelen heeft zich meerdere keren opnieuw bewezen als een zeer effectieve behandeling voor (top)sportblessures en langdurige kwaaltjes bij alle leeftijdsgroepen.

Dry needling

Deze therapievorm is razend populair geworden de laatste jaren en dat is niet voor niks. Dry needling richt zich specifiek op spieren. Wanneer een spiervezel overbelast raakt, of veel in eenzelfde houding heeft gezeten kunnen er spierstrengen ontstaan. Deze strengen worden ook wel triggerpoints genoemd. Herkenbaar aan een triggerpoint is lokale pijn met soms uitstraling naar een ander gebied. Denk aan hoofdpijn dat afkomstig is vanuit spieren rondom de nek.
Met een dun accupunctuur naaldje worden deze triggerpoints aangeprikt en ontstaat er een zogenaamde “local twitch respons”. De spiervezel reageert en trekt kort samen. Door het naaldje ontlaat de spanning in de spiervezel en zal deze vervolgens gaan ontspannen, zoals een normale spiervezel. Dit kan direct positieve invloed hebben op (uitstralende)pijn en bewegingsuitslag. 

Kracht screening

De combinatie van krachttraining en fysiotherapie is erg nauw, maar in de werkelijke praktijk ver weg. Met zowel nationale als internationale ervaring als krachttraining coach heb ik een bepaalde kijk ontwikkeld op gebied van krachttraining. Ik geloof erg in individualisme. Ieder lichaam kent haar eigen anatomie en bewegingspatronen. Daarom zal niemand exact dezelfde training kunnen volgen als de ander en optimale progressie bereiken. Bewegingspatronen zijn altijd afhankelijk van de beschikbare anatomie. Door de extreme overvloed van generaliserende informatie binnen de krachttraining industrie liggen blessures veelal op de loer. Naast het kijken wat voor lichamelijke klachten er spelen is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de persoon. We werken namelijk met mensen en niet met lichamen. Samen kijken we naar jouw bewegingspatroon om fouten te ontdekken en om tot een pijnvrije manier van trainen te komen.

Tarieven

Verzekerd

In Nederland is het verplicht een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering wordt geen fysiotherapie inbegrepen. Echter voor kinderen onder de 18 jaar worden er 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Uitgezonderd voor kinderen met een chronische aandoening.

Om reguliere fysiotherapie behandelingen vergoed te krijgen boven de 18 jaar (uitgezonderd voor chronische aandoeningen) moet u aanvullend verzekerd zijn. Check uw polis voor meer informatie over de hoeveelheid vergoede fysiotherapie behandelingen.

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan kunt u bij ons terecht met de onderstaande verzekeraars. 

Onverzekerd

Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie, of staat uw zorgverzekeraar niet in onze lijst? Dan kunt u alsnog geholpen worden. Hiervoor wordt maandelijks per e-mail een factuur verstuurd.

Intake fysiotherapie:  €45,50
Fysiotherapie behandeling: €33,50
Screening fysiotherapie: €12,00
Intake na verwijzing: €38,50
Fysiotherapie behandeling aan huis: €45,00
Intake fysiotherapie na verwijzing aan huis €50,00
Niet nagekomen afspraak €28,50

Fysiotherapie keurmerk

Om als praktijk de beste zorg te verlenen staan wij ingeschreven bij Keurmerk Fysiotherapie NL (KRF). Deze organisatie verzekerd elke fysiotherapeut om de topkwaliteit van handelen te onderhouden en te verbeteren. Dit gebeurt door middel van een accreditatie systeem waarin therapeuten vijfjaarlijks punten moeten halen door middel van bijscholing ter verbetering van de gegeven zorgkwaliteit.