Je bekijkt nu De eerste bench press wedstrijd bij Push & Pull Fitness!

De eerste bench press wedstrijd bij Push & Pull Fitness!

Elk lid van Push & Pull Fitness kent inmiddels de favoriete oefening van Rink. Zoals hij zelf zegt, “alle oefeningen behalve bankdrukken is bijwerk” (joke) Dat vraagt om een bench press wedstrijd! Niets officieels, maar gewoon met een leuke groep fanatieke sporters uit Groningen. Dit leidde tot een wedstrijd op vriendschappelijke basis met toffe groep mensen die er een leuke middag van weten te maken! 

Er deden 12 deelnemers mee met de bench press wedstrijd. Sommigen hadden ervaring met powerlifting en voor anderen het de eerste aanraking met de regels van het powerliften. Er waren twee onderdelen:

  • Max 1 RM (verrekend met het lichaamsgewicht)
  • Max reps (meeste herhalingen met het lichaamsgewicht)

Max 1RM

Bij dit onderdeel is het de bedoeling om zoveel mogelijk gewicht te bankdrukken volgens de regels van het powerliften. Hierbij doe je één correcte herhaling. Om het eerlijk te houden werd het gewicht verrekend met het lichaamsgewicht. Bij officiële wedstrijden wordt hiervoor gebruik gemaakt van gewichtsklassen. Ben je benieuwd wat jou max 1RM is? Bekijk dan onze 1RM Calculator!

Max REPS

Bij max reps is het eigen lichaamsgewicht gelijk aan het aantal kilo’s dat wordt gebankdrukt. De deelnemers met de meeste herhalingen wint!

De uitslag!

Max 1RM

🏆 Martijn Heidemans (81 kg) met 145 kg 
🥈 Lars ten Have (67 kg) met 107,5 KG
🥉 Lourens de Groot (91 kg) met 145 kg

Max REPS

🏆 Martijn Heidemans (81 kg) met 27 reps
🥈 Lars ten Have (67 kg) met 25 reps
🥉 Thierry Roelfsema (83 kg) met 24 reps

Wij willen alle deelnemers en toeschouwers bedanken voor de leuke middag! Wil jij weten wat jij maximaal kan drukken? Bereken dan snel jou one-rep-max via onze 1RM Calculator!

Geef een reactie