Je bekijkt nu De beste pre-workout van 2021, top 5!

De beste pre-workout van 2021, top 5!

Weet jij al welke pre-workouts goed zijn in 2021?

De markt voor pre-workout wordt steeds groter en groter waardoor er steeds meer keuze komt. Pre-workouts hebben over het algemeen hetzelfde effect; ten eerste zorgen ze voor meer energie, ten tweede voor kracht, ten derde voor focus en als laatste voor uithoudingsvermogen. Toch kunnen er grote verschillen in de beleving ervan zitten. De ene pre-workout is meer gericht op pomp terwijl de ander is gemaakt om energie te geven voor een hele dag in de sportschool. Dus op welke eigenschappen moet je eigenlijk letten? En welke producten hebben dan een goede prijs-kwaliteitsverhouding? Dit zijn voorbeelden van een aantal vragen die in je hoofd kunnen schieten bij het kiezen van een pre-workout.

Om te weten welke pre-workout het beste bij jou past is er een top 5 samengesteld, gebaseerd op prijs-kwaliteitsverhouding en eigenschappen. 

Samenstelling
Pomp
Focus
Energie
Prijs

5/5
4/5
4/5
4/5
4/5

Net als in de lijst van 2020 scoort ABE van Applied Nutrition het hoogst. Dit komt omdat deze pre-workout nog steeds een van de meest complete samenstellingen heeft voor de pre-workout gebruiker die serieus traint. ABE heeft de eigenschap je duidelijk te laten voelen dat je pre-workout hebt genomen, omdat je er tintelingen van krijgt. Als je liever niet voelt dat je pre-workout neemt, dan is dit product niet voor jou. Daarnaast zit hier 200mg cafeïne in, wat vergelijkbaar is aan een 3 koppen sterke koffie. Deze hoeveelheid is mooi uitgebalanceerd waardoor je je lichaam kan testen met een halve scoop of juist 2 scoops. Voor €29,- heb je een top product met 30 servings en de keuze uit 10 smaken, die ook nog eens allemaal lekker zijn.

Samenstelling
Pomp
Focus
Energie
Prijs

4/5
5/5
4/5
3/5
4/5

Ignition Switch is een pre-workout van Axe & Sledge, een Amerikaans supplementenbedrijf. Dit is een pre-workout die sterk is en beladen is met pure Citrulline. Naast de Citrulline bevat Ignition Switch ook stimulanten en meerdere vitamines die veelal gebruikt worden om metabolisme te optimaliseren. Kijkend naar de resterende ingrediënten is te zien dat ook in dit product een grote hoeveelheid cafeïne zit, namelijk 163mg. Dit is dus wel wat milder dan ABE.  Verder zit hier een stuk minder beta-alanine in waardoor er ook minder tintelingen zijn. Dit product is net wat duurder als de nummer 1 van dit rijtje, maar je krijgt er wat meer voor terug. Voor €36,- krijg je 40 servings met keuze uit de smaken ‘Berry bomb’ en ‘Orange mango’.

Samenstelling
Pomp
Focus
Energie
Prijs

5/5
4/5
4/5
4/5
2.5/5

Ghost Legend is de pre-workout van Ghost Lifestyle, een supplementenmerk uit Amerika. Dit bedrijf staat bekend om de heerlijke smaken die ze aan hun producten weten te geven en om de samenwerkingen met bekende fitness iconen zoals Christian Guzman, Maxx Chewning & Rob Lipsett. Ghost Legend classificeert zich als een premium pre-workout. Dit betekend dat de formule doordacht is waarmee het balanceert op alle vlakken. Het geeft daardoor goede energie, focus en spierpomp. Wanneer je alleen kijkt naar kwaliteit en prijs niet uitmaakt is dit een absolute topper. Maar, omdat je ook redelijk wat betaald hiervoor komt dit product in dit lijstje op nummer 3. voor €38 euro krijg je 30 servings met keuze uit 4 heerlijke smaken.

Samenstelling
Pomp
Focus
Energie
Prijs

3.5/5
4/5
4/5
4/5
3.5/5

Redcon 1 heeft een product op de markt gebracht waardoor grenzen verlegd worden en die compleet is. Daardoor ligt de nadruk op meer pomp, energie, euphoria en een verbeterde focus. Daarnaast is het erg lang werkzaam en verkrijgbaar in verschillende smaken. Total War is voor de echte ervaren pre-workout gebruiker die traint op het hoogste niveau. Echter, er zit ontzettend veel cafeïne in dit product (meer dan 300mg per scoop) en het classificeert zich als een all-round pre-workout terwijl er geen creatine inzit. Hoewel het voor sommigen als voordeel wordt gezien dat een pre-workout geen creatine bevat, zou je verwachten van een all-round product dat dit wel zo zou zijn. Toch is Total War een goed product en hoort hij in dit rijtje thuis. Voor €31,- heb je 30 servings waarbij je uit veel verschillende smaken kan kiezen.

Samenstelling
Pomp
Focus
Energie
Prijs

3.5/5
2/5
5/5
5/5
2.5/5

Seventh Gear is een pre-workout van het merk Axe & Sledge, een Amerikaans supplementenmerk. Dit product is een pre-workout die 500mg aan stimulanten bevat. Deze 500mg bestaat zowel uit 350mg cafeïne als 100mg Theacrine en 50mg Dicafeine Malaat. Hierom is dit product niet voor beginners. Wil je een product waarmee je de hele dag in de gym kan staan? gebruik dan Seventh Gear. Wat wel mist zijn pomp ingrediënten, waardoor het een product wordt wat niet all-round is. Hierdoor betaal je dus wel een redelijk hoge prijs voor een pre-workout met een specifieke werking. Maar, als je juist veel stimulanten wilt dan is dit het product voor jou. Seventh Gear gaat voor €38,- waarbij je 30 servings krijgt met keuze uit 2 smaken. 

Al met al heeft elke pre-workout in dit rijtje zijn eigen unieke samenstelling waardoor de beleving elke keer anders is, ook al zijn de producten voor hetzelfde doel gemaakt. Sommige producten die hier niet op nummer 1 staan, zouden wel in andere rijtjes bovenaan staan. Elk product in dit rijtje blinkt dus wel ergens in uit. Met deze top 5 beste pre-workout van 2021 kan je uiteindelijk wegwijs worden in de verschillende pre’s waardoor jij jouw favoriet kan vinden!

Benieuwt naar meer lijstjes waardoor je inspiratie krijgt? Voor de beste eiwitshakes van 2021, klink hier. Voor de top 5 pre-workout van 2020, klik hier

Geef een reactie