Je bekijkt nu 4 tips om je goede fitness voornemens vol te houden!

4 tips om je goede fitness voornemens vol te houden!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarmee ook de tijd van goede fitness voornemens. Elk jaar zijn er weer ontzettend veel mensen die hun fitness met de start van een nieuwjaar willen verbeteren. Toch haakt het grootste deel hiervan na een poosje weer af. In deze blog hebben we vier tips voor je om je goede fitness voornemens vol te houden en je fitnessdoelen te bereiken!

1.  Stel kleine, realistische doelstellingen.

Een van de grootste redenen waar mensen hun fitnessdoelen niet halen met hun goede voornemens is omdat er een groot en onrealistisch doel wordt gesteld. ‘Ik wil in januari 15 kilo afvallen en een sixpack hebben’. Dit is een prachtig doel, maar helaas niet zo realistisch. Omdat het doel lang niet gehaald wordt, begin je je steeds vaker af te vragen waarom je überhaupt nog aan dit doel werkt tot je het op den duur helemaal opgeeft. Door een kleinere doelen te stellen als ‘ik wil in januari minimaal drie keer per week sporten’ en ‘ik wil in januari vier kilo afvallen’, kun je meerdere fitnessdoelen behalen! Dit levert daadwerkelijk resultaat en daarnaast ook een flinke hoop motivatie.

2. Have some fun!

Fit worden is niet saai! Gooi af en toe wat variatie in je bewegen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan kickboksen, zwemmen of wandklimmen. Zo werk je in de gym aan je fitnessdoelen en verbrand je daarna extra calorieën met een leuke activiteit! Ook tijdens je trainingen in de gym kan je genoeg variaties gebruiken om het leuk te houden! Zo wordt je goede voornemen om meer te bewegen een makkie en behaal je daarnaast ook nog eens je fitnessdoelen.

3. Beloon jezelf.

Al je harde werk mag beloond worden! Als je je goede fitness voornemens volhoudt mag je daar best trots op zijn, omdat het grootste deel van de mensen met goede fitness voornemens al snel afhaakt. En omdat je ze volhoudt en je fitnessdoelen behaald, mag dat beloond worden! Dat welverdiende biertje in het weekend zal je progressie niet direct aantasten. Toch is het wel jouw beloning voor een week hard werken en verleidingen weerstaan! Wanneer je deze beloningen klein houdt, laat je jezelf ook zien dat je je goed kunt beheersen en wordt het daarmee makkelijker om je fitnessdoelen en goede voornemens te behalen.

4.  Team up!

Dat je je eigen goede fitness voornemens hebt, betekend niet dat je het alleen hoeft te doen! De kans is vrij groot dat iemand uit je directe kring ook een goed fitness voornemen heeft. Door elkaar hierbij te helpen, vergroot je de kans om je goede voornemens en fitnessdoelen te bereiken. Een aantal voorbeelden zijn om samen te trainen, elkaar vertellen wat je per dag eet en struikelblokken met elkaar delen. Je kan de vorige drie tips hier ook in verwerken! Stel gezamenlijk een doel zoals ‘in januari elke week twee keer samen sporten’, have some fun door samen een leuke en actieve activiteit te doen zoals een kickbokstraining en beloon jullie harde werk door bijvoorbeeld een lekker diner met een wijntje te bereiden.

Van goede voornemens naar gewoontes!

Door deze tips te volgen wordt het makkelijker om jouw goede fitness voornemens om te zetten in gewoontes en je fitnessdoelen te behalen. Wij staan altijd paraat om je te helpen realistische doelstellingen te stellen of om een leuk en uitdagend fitnessschema te maken waarmee jij je fitnessdoelen behaald. Veel succes en een gezond en sportief nieuwjaar!