Je bekijkt nu 3 tips voor je quarantaine workout!

3 tips voor je quarantaine workout!

De sportschool is nog enige tijd gesloten, dus probeert iedereen in shape te blijven met een quarantaine workout. De weerstand in de sportschool is heel anders dan thuis, maar toch zijn er manieren om jezelf meer uit te dagen tijdens je quarantaine workout! In deze blog krijg je 3 tips om je quarantaine workout intensiever te maken.

Vertraag je tempo in je quarantaine workout

Tenzij je een HIIT training volgt, je krachtsuithoudingsvermogen wilt trainen of bijvoorbeeld maar een kwartiertje de tijd hebt. Om kracht te behouden/op te bouwen tijdens je quarantaine workout is het een aanrader om je herhalingen langzamer uit te voeren. Hiermee verhoog je de time-under-tension en blijf je in een lagere rep range. Een tempo van vier seconden excentrisch, 1 seconde gepauzeerd, 4 seconden concentrisch is een aanrader! Je kan er ook voor kiezen om alleen het excentrische deel van de beweging langzaam uit te voeren.

Wees creatief in quarantaine workout

Tijdens je quarantaine workout heb je waarschijnlijk niet de tools die de gym heeft en daarom moet je creatief zijn! Om extra weerstand voor je quarantaine workout te creëren kan je o.a. gebruik maken van emmers water, boeken in je rugzak, een handdoek, elastiek of stoel. Op onze Instagram pagina (klik hier) staan een aantal voorbeelden voor je quarantaine workout! Samen met je trainingsbuddy, broertje/zusje, vader of moeder In quarantaine? Maak het elkaar zwaarder! Bij push-ups kan je bijvoorbeeld tegendruk geven op de bovenrug, neem je zusje op de schouders/rug om squats uit te voeren en stapel boeken bij elkaar op tijdens het de wallsit!

De juiste verdeling in je quarantaine workout

Net als in de sportschool is je trainingsschema erg belangrijk als je thuis traint. Omdat het tijdens je quarantaine workout al lastiger is om krachtsintensiteit te creëren, is de verdeling van je trainingen erg belangrijk. Kan je maximaal 3x per week een quarantaine workout realiseren, dan is een fullbody schema waarschijnlijk het ‘go-to’ trainingsschema voor jou. Maar kan je 4x of vaker trainen per week, dan is het erg aan te raden om het op te splitsen, een upper-lower split of legs-push-pull split bijvoorbeeld. Zo kan je de intensiteit op de spiergroep vergroten. Gecombineerd met de bovengenoemde tips kan je je spieren alsnog een flinke prikkel geven. 

Met deze 3 tips kan je quarantaine workout intensiever maken en jezelf goed in shape houden om vervolgens weer te kunnen knallen in de gym als die weer open gaat! Stay safe!