Je bekijkt nu 3 Tips voor een korte workout!

3 Tips voor een korte workout!

Een lange dag werken, kort thuis of gewoon geen zin om ‘lang’ te trainen? Dan is een korte workout een uitkomst om als nog je doelstellingen te behalen. In dit artikel krijg je 3 tips voor een goede korte workout! 

Supersets!

Supersets is wellicht direct wel de beste tip voor een korte workout. Een superset is wanneer je twee oefeningen direct achter elkaar uit te voeren. Voor een korte workout is dit een ideale oplossing. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld de tegenovergestelde spiergroep te supersetten of dezelfde spiergroep te supersetten. Voor een korte workout waar je je hele lichaam wilt trainen, is de keuze voor supersets tussen tegenovergestelde spiergroepen beter. Dit omdat je dan in een kortere tijd in ieder geval alle spiergroepen getraind hebt.

 Compoundoefeningen

Om je korte workout zo effectief mogelijk te houden, raden we aan om te kiezen voor compound oefeningen. Compound oefeningen zijn oefeningen waarbij je meerdere spieren tegelijk traint. Om in je korte workout toch alle spieren te trainen, is dit een goede manier. Waar je veel isolatieoefeningen nodig hebt, kun je met drie compound oefeningen je hele lichaam trainen! Zo is je korte workout effectiever.

Timer bij de hand

Bij een korte workout is elke seconde kostbaar! Gebruik een timer om je rusttijden bij te houden, zodat je in een strak schema blijft. Wanneer je het idee hebt dat je minder rust nodig hebt, kan je deze dus ook  aanpassen zonder dat je het op gevoel moet doen. Met strakke rusttijden is de inspanning op je lijf gerichter en daarmee wordt je korte workout een stuk effectiever.

Bonustip voor je korte workout!

Stel een circuit samen van vier à zes compound oefeningen in superset vorm! Voer ze allemaal direct achterelkaar uit en neem daarna je gekozen rusttijd! Door de oefeningen te timen kun je zien hoelang je bezig bent met je korte workout om zo je progressie bij te houden en om te kijken of je korte workout wat langer kan, korter moet of goed is! Hieronder een klein voorbeeldje;

  1. Squats | Push Ups (10x)
  2. Pull Ups | Hip Thrust (10x)
  3. Hanging Leg Raise | TRX Face Pulls (15x)
  4. Mountain Climber | Jumping Jack (20x)