Je bekijkt nu 1RM calculator, de perfecte manier om je one rep max te berekenen!

1RM calculator, de perfecte manier om je one rep max te berekenen!

1RM calculator is een goede manier om je one-rep-max te berekenen of om de perfecte workload bij een oefening te bepalen. Maar waarom moet je soms one rep max berekenen en hoe kun je dit het beste doen? Je 1RM berekenen helpt je bij het uitzoeken van de juiste gewichten om mee te trainen. Het is namelijk erg belangrijk dat je blijft trainen met je de juiste gewichten en daarmee de juiste intensiteit. Bereken jou one-rep-max onderaan dit artikel en lees waarom je hier gebruik van moet maken!

Wat is one rep max (1rm)?

(1RM) staat voor One Rep Maximum. Dit betekent het maximale gewicht wat een individu voor 1 herhaling kan uitvoeren. “One Rep” één herhaling “Max” met maximaal gewicht. Veel voorkomende oefeningen waarbij dit een belangrijke rol speelt zijn de squats, deadlifts en benchpress. Voornamelijk voor krachtsporters en powerlifters speelt dit een belangrijke rol!.

Met de 1rm calculator kun je gemakkelijk berekenen wat je 1 rm is. Maar nog belangrijker is dat je kunt bepalen met welke gewichten je kunt gebruiken als je in een bepaalde reprange moet trainen. 

Lees hier ons volledige artikel over de krachtpyramide!

Wat is RPE?

RPE is een belangrijke indicatie om te bepalen hoe zwaar een gewicht aanvoelt. RPE is belangrijk om te weten om makkelijk progressie te kunnen blijven maken. Ga je trainen met zwaardere gewichten bepaal dan je RPE bij elke set en noteer deze.

Lees hier ons volledige artikel over RPE “Rate of perceived exertion”!

Hoe gebruik je de 1rm calculator in een trainingschema?

Je gebruikt je 1rm in je trainingschema om de juiste gewichten te bepalen waarmee je moet gaan trainen. Bijvoorbeeld als je benchpress 1RM op 100KG ligt en je moet 8 reps uitvoeren dan zul je een gewicht moeten pakken van 80KG om met de juiste intensiteit te trainen. Het geeft dus een goede indicatie met welke gewichten jij moet gaan trainen.

Lees hier ons artikel over het trainen met de juiste intensiteit en volume!

De 1RM Calculator, bereken je 1RM direct!

[WPcalc id=1]

Wil je meer weten over maximale krachtinspanning m.b.t.? Lees dan ook de volgende onderzoeken: 1RM Testing, De effecten van dagelijks 1rm training, Submaximaal trainen versus maximaal trainen 1rm.

Geef een reactie